FUDBAL

Kek očaran Marakanom, hvali i Piksijeve “orlove”

Fudbalska reprezentacija Slovenije, poput Srbije, startovala je porazom od Skandinavaca u 1. kolu Lige nacija, u B grupaciji selekcija. Ekipa Matjaža Keka poražena je od Švedske 0:2, Srbija od Norveške 0:1, te će sudar dvije selekcije iz nekada zajedničke države biti i prilika da se iskupe za kikseve i pokupe prve bodove u novom ciklusu takmičenja.

Selektor gostiju je u subotu pričao pred medijima i najavio utakmicu sa Srbijom.
– Hvala za ovaj paklen prijem – aludirao je Kek na tropski dan u Beogradu, pa uozbiljio priču, najprije u superlativu pričao o stadionu Crvene zvezde.

– Srećan sam što sam na jednom od kultnih evropskih stadiona i svjetskog fudbala. Pričati o ekipi koja će igrati na Svjetskom prvenstvu, koja ima toliki broj sjajnih igrača i povrh svega, takvo ime za selektora, bilo bi suvišno. Mi moramo misliti o nama, o našoj igri i odigrati bolje nego što smo to protiv Švedske – poručio je Kek.

On je najavio određene promjene u sastavu u odnosu na meč sa Šveđanima.

– Biće nekih izmjena, moraćemo da budemo svih 90 minuta brzi i spremni za sve njihove postavke – poručio je Kek, potvrdivši da Blaž Kramer i Timi Maks Elšnik i dalje nisu spremni za najveće napore. Takođe, u sastavu neće biti ni Lea Štulca.

Govorio je Kek i o Ligi nacija, nije ni on najsrećniji što poslije teške sezone mora sa igračima u nove naporne utakmice.

– Liga nacija je to što jeste, takmičenje, ali i prilika da se spremimo za naredne kvalifikacije. Isto je za sve, onaj ko daje novac odlučuje, a na nama je da pokušamo da damo koliko je moguće od nas. Drugačije ne ide. Ok, bilo bi bolje da smo svi sada negdje drugdje, ali tako je kako je – rekao je slovenački selektor.

O samoj utakmici dodao je:

– Srbija će pokušati da se iskupi za poraz od Norveške, a mi ćemo gledati da izvučemo pozitivan rezultat, da ne ostanemo na nuli poslije dvije utakmice.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: lsd blotter paper art,
  2. Povratni ping: voir le site
Back to top button