FUDBAL

SRBIJA VEČERAS GOSTUJE ŠVEDSKOJ Tadić počinje, Jović mijenja Mitrovića

Treći meč u samo sedam dana, tako da je skroz očekivano i normalno što će Dragan Stojković ponovo mijenjati, tumbati, kombinovati sa sastavom Srbije.

Orlove čeka najteži meč do sada, pošto prvi put gostuju u Ligi nacija poslije dva vezana domaćinstva. Švedska je prije starta takmičenja označena kao najveći rival Srbiji za prvo mjesto, ali je Norveška iznenadila i jedne i druge i sjela na poziciju broj jedan posle dva kola.

Umor i kartoni će iznuditi nove promjene u sastavu koji će Piksi poslati na teren, ali se svakako očekuje da bude jači od tima koji je počeo meč protiv Slovenije i rezultatski nije najbolje izgledao, pa su “rezervisti” izvadili stvar (4:1).

Pozvao je Stojković četvoricu golmana za četiri utakmice Lige nacija, pred golom su bili Milinković-Savić i Rajković, te je logično da u Solni na liniju stane Marko Dmitrović. Dugo ga nije bilo u timu, još od duela sa Portugalijom u Beogradu. Ovo je prilika da ponovo zauzme mjesto među stativama.

Nikola Milenković je bio starter u obje prethodne utakmice, tako da će vjerovatno dobiti poštedu za meč u Solni. U toj varijanti Miloš Veljković obično ide desno. Štoper Verdera je doživeo lakšu povredu protiv Norveške, ali oporavio se i spreman je da stane u posljednju liniju. Matija Nastasić čeka da zauzme mjesto u srcu odbrane, pošto je preskočio obje prethodne utakmice. A, onda će na leijvi bok Strahinja Pavlović, koji je dobio ovacije na otvorenoj sceni za izdanje protiv Norveške, dok je utakmicu sa Slovenijom preskočio.

Povratnik u tim Darko Lazović će se naći ponovo uz desni bok, mada je i Andrija Živković odigrao sasvim pristojno protiv Slovenije, pogotovo u drugom poluvremenu. Na kontra strani očekuje se povratak Filipa Kostića, pošto su Ristić i Radonjić podijelili po poluvreme protiv Slovenaca.

Nemanja Gudelj bi trebalo da ponovo bude “osigurač” ispred posljednje linije, a u paru s njim ustalio se u posljednje vreme Saša Lukić.

Sergej Milinković-Savić je bio starter u oba prethodna meč, tako da bi moglo da se desi da u Švedskoj bude na klupi, a pored Dušana Tadića mjesto iza špica pripalo bi Filipu Đuričiću, koji zbog povrede nije igrao za reprezentaciju još od oktobra i utakmice u Luksemburgu.

Zbog parnih kartona Aleksandar Mitrović nije na raspolaganju selektoru Stojkoviću za ovu utakmicu, pa će u špicu ovog puta biti Luka Jović, koji je protiv Slovenije postigao gol i nada se reprizi na stadionu u Solni.

Prema tome, sastav Srbije za meč sa Švedskom bi trebalo da čine: Dmitrović – Veljković, Nastasić, Pavlović – Lazović, Gudelj, Lukić, Kostić – Đuričić, Tadić – Jović. Mozzartsport.com

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트
Back to top button