BIHFUDBALTRANSFERI

Kapiten Slobode Mateja Dodig najtraženiji igrač Prve lige Republike Srpske

Iza fudbalera novogradske Slobode je sezona za pamćenje. “Crveni” su, ispostaviće se, bili nadomak Premijer lige BiH, ali ih je poraz u posljednjem kolu šampionata Srpske u Prnjavoru od Ljubića skupo koštao. Kako je Krupa odustala, u elitu je otišla Sloga od koje je Sloboda bila bolja u međusobnom okršaju, ali je Novljane sputao gore pomenuti neuspjeh na stadionu Siniša Peulić.

Jedan od igrača koji su bili najzaslužniji za dobre igre Novljana je kapiten, Mateja Dodig. Mladi štoper odigrao je 29 utakmica u Prvoj ligi Republike Srpske i postigao dva pogotka.

Bilo je to sasvim dovoljno da privuče pažnju brojnih klubova. Najviše je zagrizao subotički Spartak, ali kako naš portal saznaje u redu za Dodigove usluge su i dva BH premijerligaša, ali i jedan član njemačke “Cvajte”.

Ono što vođi Slobode ide u prilog je činjenica da je lijevonog, a takvi štoper su i te kako tražena roba, ali i činjenica da tek u septembru puni 21. godinu, što znači da se uklapa u pravilo o bonus igračima.

Dodigu je istekao ugovor sa Slobodom, tako da je sada slobodan igrač. Sigurno je da će i klub iz Novog Grada pokušati da produži ugovor sa svojim kapitenom, ali na kraju će presjeći sam igrač u zavisnosti koja ponuda bude najpovoljnija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button