BIHFUDBALREGION

Zdravko Mamić: Modriću, Brozoviću, Kovačiću, gdje je lijepa riječ za mene?

Poslije duže vremena – Zdravko Mamić. Danas se obratio novinarima, kako je on rekao “bez rukavica”.

Nekadašnji prvi čovjek Dinama iz Zagreba Zdravko Mamić, koji je osuđen na šest i po godina zatvora zbog izvlačenja novca iz kluba iz Maksimira, sa trenutnim mjestom prebivališta u Međugorju, ogorčen je odnosom bivšeh igrača “modrih” prema njemu.

– Znate li ko je doveo Modrića, Kovačića i Brozovića? Ovaj genije. Oni pronose slavu svijetom, a nijedan se ne usudi da kaže nijednu lijepu reč za mene. Ja sam ga uzeo u Dinamo kao izbjeglicu, nikad u životu nisam dobio ulaznicu ili dres od njega. Ali ta veličina nema hrabrosti da sazove ovakvu konferenciju i kaže: Pa, bando jedna, ja znam da Mamić nije ništa ukrao. Ja sam podizao Modrića na noge i doveo ga na ovaj nivo. Koliko su oni utjerali strah tom Modriću kom sam ja drugi tata i kog danas volim svim bićem. Drhtim nad svakim njegovim potezom. Patio sam šta su mu radili, jer on je fudbalska i ljudska veličina. Uzeo sam ga sa 13 godina kao izbjeglicu, moj sin ga je prodao u Totenhem i poslije u Real. Nikad u životu od njega nisam dobio ulaznicu ili dres, rekao je Mamić.

Objasnio je kako je u klub doveo i druga dva pomenuta igrača.

– Ja sam otišao po Kovačića u Linc i doveo ga u Dinamo, ja sam iz Dragovoljca doveo Brozovića. Danas njih trojica pronose slavu širom svijeta, a nijedan se ne usudi da kaže lijepu reč za mene jer bi bili zgaženi. Ja znam da me ti momci vole i poštuju, ali se plaše, dodao je Mamić.

Imao je poruku i za građane Hrvatske.

– Čuvajte Dinamo, čuvajte hrvatsku reprezentaciju, čuvajte budućnost svoje djece. Nemojte da vam bude normalno da vam svaki dan uzimaju iz novčanika. Ja nisam kleknuo. Nemojte da vam rade to sa referendumima, zaključio je Mamić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: lsd pills quiz,
Back to top button