BIHFUDBAL

I DRUGI PORAZ CRVENO-PLAVIH U SLOVENIJI: Gorica bolja od “teškog” Borca

Fudbaleri Borca doživjeli su i drugi poraz na pripremama u Sloveniji. Bolji od izabranika Nenada Lalatovića bili su fudbaleri Gorice 3:1.

Borac je utakmicu počeo u sastavu: Ćetković, Spremo, Gajić, Lazić, Andrić, Vojnović, Piščević, Meleg, Tatar, Zakarić, Lukić.

Slovenački tim je bolje otvorio meč u Radomlju, a već na startu Etien Velikonja je pogodio stativu nakon udarca glavom.

Nešto kasnije Alen Krajnc je iskoristio grešku odbrane Banjalučana i izašao sam pred golmana Nikolu Ćetkovića koji je intervenisao, lopta se od noge napadača Gorice odbila do prečke i završila u gol autu.

Ipak, pomenuti igrač je u 11. minutu sjajnim udarcem iskosa sa lijeve strane pogodio malu mrežicu daljeg ugla Borčevog gola za 1:0 Gorice.

Šest minuta kasnije toga Dejan Meleg je centrirao sa lijeve strane, a kapiten Borca Goran Zakarić je dobro primio loptu, odigrao dupli pas sa Benjaminom Tatarom, a zatim preciznim udarcem pogodio donji desni ugao nemoćnog Uroša Likara.

Igrao se 33. minut kada je Alen Krajnc dugo vukao loptu, šutirao je sa 18-19 metara i pogodio donji desni ugao gola Borca i Ćetkovića na krivoj nozi.

Gorica je dala gol i u drugom dijelu. Igrao se 52. minut kada su Slovenci postigli treći gol, a strijelac je bio Leon Marinič. Alesandro Ahmetaj je jako šutirao poslije kratkog dodavanja iz slobodnog udarca, Ćetković je kratko odbio loptu, a na nju je natrčao rezervista slovenačkog tima i pored uspavanih defanzivaca banjalučkog tima koji su tražili ofsjad mirno je smjestio u mrežu.

Borac je poslije toga pokušao dva puta preko Mrkajića, jednom je lijepo po desnoj strani prošao Kulašin, ali se rezultat nije mijenjao, ostalo je Borac – Gorica 1:3.

Treću utakmicu u Sloveniji Borac će odigrati u nedelju, 26. juna, kada će od 18.30 časova odmjeriti snage sa Celjem.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button