FUDBALREGIONTRANSFERI

Etiosa na radaru Partizana

Partizan bi uskoro mgao da bude jači za još jednog igrača iz Afrike – Etiosu Gadspauer Igodara. U pitanju je 23-godišnji napadač Univerziteta Pretorije, koji je u prethodnom prvenstvu Druge lige Južne Afrike postigao devet golova, a dodao još četiri u kup takmičenju.

Sa tim referencama spreman je za iskorak u karijeri i posljednjih dana njegove karakteristike intenzivno se razmatraju među odgovornima u taboru srpskog viceprvaka.

Etijosa se svidio treneru Iliji Stolici i sportskom direktoru Partizana Ivici Ilijevu. Tandem zadužen za rekonstrukciju tima plusevima je označio ono što Ibgodara može da pruži na terenu, a prije svega ga odlikuju brizina i snaga i dobra skok igra. Oni koji su ga pažljivo gledali ističu da je izuzetno neprijatan po odbranu protivnika, a upravo je to profil fudbalera kakav Partizan traži u najisturenijem dijelu tima.

Gadspauer – ili Božija snaga, u prevodu sa engleskog – ima oslobađajuću klauzulu koja je prihvatljiva za čelnike Parnog valjka. Za teritoriju Evrope ona iznosi 500.000 evra i kako se može čuti to je novac koji bi Partizan uložio u njegovo dovođenje, uvjeren da to u modernom fudbalu nije veliki izdatak, a mogao bi da se isplati. Pogotovo što ima zagovornika da bi Etiosa trebalo da bude nalik zemljaku Umaru Sadiku, takođe ispod radara je došao u Beograd, razigrao se, raspucao, prešao u Almeriju, napravio bum i privukao pažnju mnogo poznatijih španskih klubova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: mushrooms fodmap
  2. Povratni ping: brians club
Back to top button