FUDBALREGION

Lučić spriječio poraz Zvezde u Sloveniji

Fudbaleri Crvene zvezde su u drugom prijateljskom meču u okviru priprema u Sloveniji remizirali sa ekipom Domžala rezultatom 1:1. Iako su izabranici Dejana Stankovića tokom čitavog meča bili bolji rival, izostala je pobjeda, a ono što sve može da raduje to je prvenac talentovanog Vladimira Lučića u crveno-bijelom dresu, kao i odlične partije ljetnjih pojačanja – Kingsa Kangve i Osmana Bukarija.

Možda je Crvena zvezda zaslužila bolji rezultat, jer je 80 od 90 minuta bila bolji rival. Ali je mnogo promašivala, što možda implicira da je srpskom šampionu potrebno ekspresno pojačanje u špicu (Ohi nije igrao). Druga, jako bitna stvar: pokušao je sa novim tandemom u srcu veznog reda Dejan Stanković, upario je Kangvu i Kangu, što je u pojedinim trenucima za posljedicu imalo aljkavost u defanzivnoj igri. Nisu u Zvezdinom timu postojale rupe, već krateri koje nisu mogli da pokrpe defanzivci.

Vrlo pozitivan utisak je za 45 minuta na terenu ostavio tek pridošli Osman Bukari. Vidjelo se da ima sve reference potrebne Crvenoj zvezdi, u tri navrata je driblingom ostavljao čuvara iza sebe i stvarao prilike sebi i saigračima. Ali, kao što smo već konstatovali, Zvezda je mnogo promašivala.

Lako su borbeni igrači slovenačkog tima izlazili u tranziciju i pronosili loptu ispred Milana Borjana. Na kraju postigli su i pogodak u 28. minutu kada je vrlo dobri Ivan Durdov osjetio prostor iza Aleksandra Dragovića i glavom pogodio mrežu Milana Borjana. Bio je bijesan kapiten Crvene zvezde na odbranu i štopere svog tima, mada će ostati dilema da li je prije pogotka Slovenaca napravljen faul nad Strahinjom Erakovićem.

Poslije velikog broja izmjena u drugom poluvremenu tempo je značajno pao. Slovenci su se povukli ispred i skratili prostor Crvenoj zvezdi koja je imala inicijativu, i došla do izjednačenja posle tropotezne akcije: Nikolić, Srnić – Lučić u 87 minutu.

Posljednju provjeru u Sloveniji Zvezda će imati u četvrtak protiv Kopra.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Thai Magic Mushrooms
Back to top button