FUDBALREGION

Veliki finansijski problemi “drmaju” klubove Prve lige Makedonije

Nevjerovatne vijesti iz regiona! Fudbalska liga Sjeverne Makedonije mogla bi naredne sezone da broji manje od 12, ali ne usljed promjene sistema takmičenja, već zbog odustajanja klubova! Da se polako “raspada” Prva liga Sjeverne Makedonije pokazalo je istupanje Renove usljed finansijskih problema, a sada je još jedan klub blizu da uradi isto!

Kako javljaju makedonski mediji, teška finansijska situacija natjerala je klubove da razmišljaju o odustajanju od takmičenja, nakon Renove i Akademija Pandev mogla da učini isto.

Kako navodi portal “Ekipa”, klub koji je osnovao legendarni Goran Pandev takođe se suočava sa finansijskim problemima i trenutno razmatraju da pođu putem Renove, jer su ih nekolicina igrača već napustila usljed nedostatka novca.

Ipak, ostaje da se vidi da li će to uraditi, jer Akademija Pandev 7. i 14. jula igra u Konferencijskoj ligi protiv poljske Lehije iz Gdanjska. U klubu se nadaju da bi finansijska pomoć od UEFA takmičenja mogla da im olakša situaciju.

Već je donijeta odluka da Gostivar bude primljen u Prvu ligu “preko reda” kako bi zamijenili Renovu, ali nije poznato šta bi se desilo i da li bi bilo dovoljno vremena za nešto slično ukoliko i Akademija Pandev istupi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button