GRAND SLAMTENIS

NADAL O POVLAČENJU Karijera je bila u pitanju

Povlačenje Rafaela Nadala sa Vimbldona glavna je tema u svijetu tenisa.

Španski teniser je zbog naprsnuća mišića abdomena u dužini od sedam centimetara, morao da preda meč polufinala i prije izlaska na teren, pa se tako Nik Kirjos našao u finalu.

Šampion Rolan Garosa i Australijan opena je u meču sa Tejlorom Fricom prevazišao sve probleme na terenu i preokrenuo meč u svoju korist poslije više od četiri sata igre, ali je platio ceh.

Rekao je da je odustao jer je strahovao da bi to moglo da prouzrokuje kraj njegove karijere.

– Najopasnija stvar koja može da se desi danas je da završim karijeru, ali ipak mislim da će stvari ići na bolje, bez sumnjje. Ipak, ne smijem da rizikujem da igram polufinale i ostanem dva ili tri mjeseca van terena, bez takmičenja, to bi za mene bilo jako teško. Ako se desi, desi, ali se neće desiti zato što stvari nisam radio na odgovarajući način – kaže Nadal.

Dodaje i da je ponosan zato što je uspio da pobijedi u četvrtfinalu u teškoj situaciji, a objasnio je i zašto tada nije predao meč.

– Nisam želio da se predam usred meča četvrtfinala. Našao sam način da ga završim i to je nešto na šta sam ponosan. Na početku sam igrao na veoma visokom nivou. Zbog toga se sada osjećam gore jer sam osjećao da bih igrajući na tom novu imao šansu. Ali, kada se potvrdi da imate povredu, onda donosite odluku misleći na svoje zdravlje i budućnost – poručio je teniser iz Manakora.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button