TENIS

Kirjos: Ponekad zaista mrzim sport, ali volim da se takmičim

Nik Kirjos u nedjelju igra u svom prvom Gren slem finalu u karijeri.

Protivnik mu je Novak Đoković, šestostruki osvajač vimbldonske krune, a Kirjos je uoči tog duela pričao i o svojim unutrašnjim borbama sa samim sobom.

Ranije je često imao problem da se motiviše da igra, što je izazivalo lavine kritika na njegov račun.

– Ne znam hoće li se to ikad promijeniti. Definitivno ima trenutaka kada mrzim sport, ali i onih kada mislim da sam jedan od najvećih takmičara ikada. Upoznao sam mnogo ljudi i bilo da igram Nintendo, košarku, bilo šta, ja sam ozbiljan takmičar. Osjećam da volim tenis, ali i takmičenje uopšte. Obožavam da idem protiv nekog, taj osjećaj pobjede i poraza u sportu, generalno. Zaista ne znam hoće li se to ikad promijeniti –  kaže Nik.

I sam je priznao da je bio uvjeren da nikada neće dobiti šansu da igra Gren slem finale. Mnogi analitičari su dijelili to mišljenje.

– Jedno je sigurno, pobijedio ili izgubio u nedjelju, biću srećan, jer je za mene to veliko dostignuće, nešto za šta nisam vjerovao da će se dogoditi, posebno sa 27 godina. Mislio sam da sam u završnoj fazi karijere, nisam vjerovao da ću baš ovde, na Vimbldonu, dobiti takvu priliku – rekao je Kirjos.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button