TENIS

Koreča pružio podršku “Srećan sam zbog Novaka, imao je tešku godinu”

Aleks Koreča, nekada drugi teniser svijeta, oduševljen je pobjedom Novaka Đokovića u finalu Vimbldona.

Španac je u analizi dešavanja na nedavno završenom grend slemu u Londonu priznao da ne zna u čemu je tajna uspjeha srpskog tenisera na čuvenoj travi.

– Zaista ne znam kako mu sve to uspijeva. Kontroliše emocije, pitam se koliko dobar moraš da budeš kao teniser, ljudsko biće, profesionalac da bi imao takav kontinuitet. Gotovo je nemoguće to razumjeti, ali sam srećan zbog Novaka Đokovića. Imao je tešku godinu – kaže Koreča.

Osvajanjem 21. grend slema ponovo je otvorena trka za nezvaničnu titulu GOAT, najboljeg igrača svih vremena, između Đokovića, Nadala i Federera.

– Novak je preskočio Rodžera i ponovo juri Rafu, trka je u toku. Mislim da je veoma interesantno za ovaj sport što je tako. Dobro je da Novak nastavlja da pobjeđuje jer je vrhunski profesionalac. Ja još ne mogu da povjerujem. Svi smo mislili da niko neće stići Samprasovih 14 grend slem titula. Njih trojica su otišli preko brojke od 20 i sada Novak je opet za petama Rafi. Biće interesantno dok su obijica zdravi, a čekamo i na Rodžera – dodao je Aleks.

Kako stvari stoje, Novak ne može da uđe na teritoriju SAD jer je nevakcinisan.

– Stiže nam i US Open bez da znamo da li će Novak biti u mogućnosti da tamo igra. Izgleda kao da neće. Mislim da je ipak dobro za njega što je bio u stanju da osvoji još jednu veliku titulu i onda da ćeka da vidi šta će biti oko Njujorka. Fenomenalno je osvojiti Vimbldon sedam puta. To je nešto nestvarno, on je zaista poseban – zaključio je španski stručnjak.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button