ATLETIKA

Tuka ne ide na SP: Uvijek sam bio iskren, prolazim kroz težak period, a sunce će ponovo doći!

Najbolji atletičar BiH Amel Tuka odustao je od nastupa na Svjetskom prvenstvu koje počinje u petak.

On je naglasio da nije u najboljoj takmičarskoj formi, te da je u dogovoru sa trenerom i timom odlučio da preskoči ovaj nastup kako bi imao vremena da se spremi za Evropsko prvenstvo.

– Radio sam dobro i naporno pogotovo zimi kao nikad prije, ali se nisu sve kockice posložile kako bih ušao u najbolju formu prije Svjetskog prvenstva. U razgovoru sa trenerom i timom, najbolje je da preskočim SP kako bih imao dovoljno vremena da se spremim za Evropsko prvenstvo koje imam u Minhenu. SP je trebalo da bude prošle godine, ali je pomjereno zbog koronavirusa, raspored je gust, sljedeće godine ćemo opet imati Svjetsko prvenstvo u Mađarskoj tako da sam morao nešto rizikovati, morao sam se nečega odreći, mislim da je ovo najispravnije jer da sam otišao u SAD na SP sigurno bih preskočio dvije sedmice jakih i kvalitetnih treninga – rekao je Tuka.

Potom je bio vrlo emotivan i dodao:

– Uvijek sam bio iskren prema sebi, pa i prema svima vama kada god ste me pitali za trke i formu. Trenutno prolazim kroz težak period u životu, vjerovatno je to sve utiecalo i odrazilo se na moju formu. Znam da trebam biti strpljiv i da nastavim trenirati, ne smijem posustati i skrenuti pogled sa cilja. Smatram ovo kao malo iskušenje kroz koje prolazimo, poslije svake kiše dođe ubrzo i sunce, ja čvrsto vjerujem u to, te želim da se što prije vratim u svoju formu i predstavim u najboljem svjetlu.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: Fryd
  2. Povratni ping: dolly4d
  3. Povratni ping: make money on apps
Back to top button