ATPTENIS

Britanska političarka o Đokoviću, sramnom ponašanju i principima

Britanska političarka Kler Foks pohvalno je govorila o Novaku Đokoviću.

Đoković je nedavno osvojio 21. Grend slem titulu slavivši na Vimbldonu.

Broj slemova u Novakovim vitrinama mogao je da bude i veći, ali je ranije ove godine deportovan pred Australijan open, a pod znakom pitanja mu je i učešće na US openu zbog toga što nije vakcinisan.

– Kako se ponio zbog dešavanja vezanim za Australiju i Ameriku je sjajno. Mislim da su se sramno ponijeli prema njemu u Australiji gdje mu nisu dali da igra iz medicinskih razloga, odnosno njegove odluke da u svoje tijelo ne unese vakcinu ako to ne želi – rekla je Foks.

Foks ističe da nije protiv vakcine i da nužno ne podržava srpskog tenisera, ali da to nije bitno.

– Ja nisam baš saglasan sa time, ali koga briga? To nije moje tijelo, to je njegovo tijelo. On čak nije ni plakao oko svega toga. Samo je stao iza svojih odluka – rekla je političarka i nastavila:

– Svi su ga pitali zašto je žrtvovao te velike turnire samo zbog toga, a on im je rekao: ‘Zato što imam principe’. Sjajno je to što on nije samo briljantan teniser, već je i briljantan teniser sa principima.

Podsjetimo, Novak nije vakcinisan i ne planira to da uradi, zbog čega najvjerovatnije neće moći da igra na US openu, jer u Ameriku ne može da uđe bez vakcine, ali, na primjer, može sa koronom.

Najbolji srpski sportista nalazi se u Grend slem trci sa Rafaelom Nadalom koji ima 22 titule, odnosno jednu više.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: NKSFB
Back to top button