FUDBALREGION

EPILOG SASTANKA U PARTIZANU Stolica ostaje, Ilijev ga neće, Vučelić mu daje još jednu priliku

Sastanak je završen, Ilija Stolica ostaje, bar za sada, trener Partizana i dobiće još jednu priliku, ali situacija nije nimalo jednostavna, jer ne postoji jedinstvo u toj odluci kluba. Da budemo precizni, čelnici su podijeljenih mišljenja – sportski sektor koji predvodi Ivica Iliev, kao i ljudi sa kojima blisko sarađuje, ne žele Stolicu više na pomenutoj funkciji, predsjednik Milorad Vučelić, pak, agituje da se šefu struke da podrška, te je debata završena, šahovski rečeno – pat pozicijom, saznaje Telegraf.

Da ne dužimo i okolišamo previše, sastanak čelnika kluba i Ilije Stolice je počeo danas nešto poslije 14 časova i potrajao je dovoljno da svako kaže ono što je naumio i što mu je na duši, jer situacija u kojoj se Partizan trenutno nalazi daleko je od zadovoljavajuće.

Rekosmo već, sportski sektor, odnosno sportski direktor ivica Iliev napomenuli su da ne žele više da sarađuju sa trenerom Stolicom, jer smatraju da ne postoji isti pogled na fudbal, da se ideje dvije strane u opredijeljenju, postavci, pa i izboru tima u minula dva meča, u kojima je Partizan izgubio važne bodove, u potpunoj suprotnosti i da tu više, poslije dva sastanka i pokušaja da se situacija koliko-toliko “ispegla” – nema prostora za zajednički rad.

Kako se moglo čuti iz izvora bliskih Humskoj, Iliev smatra da je izigran od strane trenera, da mu je plasirana ideja o napadačkom, lepršavom fudbalu, zbog koje je isprva i želio da angažuje Sava Miloševića, ali je na kraju sve ostalo na ideji, a da je u praksi Partizan pokazao niz slabosti u minulim mečevima, spasavajući kožu u posljednjim momentima u Nišu, dok je protiv TSC mogao da igra “tri dana” i ne bi uspio da postigne gol.

Sa druge strane, predsjednik kluba Milorad Vučelić, na čiji inicijativu je Stolica i angažovan, priznao je neposredno da je pogriješio prilikom izbora, ali je smatrao da trener treba da dobije još jednu priliku, da pokuša da “izvadi kestenje iz vatre” u Novom Pazaru i u evropskim iskušenjima, odnosno kvalifikacijama za Ligu Evrope. Takođe je pokušao da bude “tampon zona” između dvije strane, iako je jasno da su crvene linije pređene i da će se stanje teško vratiti na prvobitno.

Tako je sastanak i okončan, u praktično neriješenoj situaciji, ali se postavlja pitanje koliko će još dugo tim, odnosno klub moći da “nose” trenutnu situaciju, a da se to ne manifestuje na teren i donese još veće posljedice. Jer u trenutnim okolnostima najviše trpi – Partizan…

Bez želje da glumimo nečijeg “drvenog advokata”, ali čisto da ostane zapisano – Ilija Stolica nije tražio smjenu Ivice Ilieva, ni protekle sedmice kada su imali žustar sastanak poslije remija sa Radničkim u Nišu, niti danas kada je došlo do novog sučeljavanja. Jer, naprosto nije takav čovek i karakter… Priča je namjenski puštena u javnost, a oni koji su to učinili svakako su imali svoje motive i razloge.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button