KOŠARKANBA

PRECIJENIO SE Odbio 21 milion dolara, pa bankrotirao

Vrijeme koje provodimo dok čekamo da nova NBA sezona počne natjeralo nas je da se prisjetimo nekih od “luđih” priča.

Ovog puta se vraćamo u 2004. godinu i pratimo sam kraj karijere Latrela Sprivela.

Sprivel je bio četvorostruki Ol-star, jednom član najboljeg tima sezone, a igrao je za Golden Stejt, Njujork i Minesotu.

U Timbervulvsima je proveo dvije godine, a 2004. je od Minesote dobio ugovor vrijedan 21 milion dolara na tri godine.

On je tada već uveliko bio u padu karijere, bio je nadomak 35. rođendana i, prema mišljenju mnogih, ponuda je bila više nego fer. Ali…

– Zašto bih želio da im pomognem da osvoje titulu? Oni ništa ne rade za mene. Ja rizikujem. Ja mnogo rizikujem ovdje, a moram da prehranim porodicu – izjavio je tada Sprivel.

Iskusni bek se kladio na sebe, ali mu je naredna sezona bila najlošija u karijeri sa 12,8 poena (41%), 3,2 skoka i 2,2 asistencije.

Nakon sezone 2004/05 Sprivel više nikada nije odigrao ni sekundu u NBA ligi, da bi zatim 2007. ostavio ženu i ta ista porodica “koju je morao da prehrani” ga je tužila za 200 miliona dolara.

Izgubio je jahtu, oprostio se od hiopteke od 1,5 miliona, morao da plati tri miliona dolara u porezima, a zatim je izgubio i drugu kuću koju je imao.

Sprivel je, dakle, zaradio 97 milion dolara tokom karijere, a “preko noći” je ostao bez ičega.

Ipak, njegova priča ima koliko-toliko srećan kraj.

Sada već 51-godišnji Sprivel radi za “MSG Netvork” i sarađuje sa svojom bivšom ekipom Njujork Niksima. Nedavno je bio dio predstavljanja Džejlena Bransona, a često se pojavljuje u “Medison Skver Gardenu”, dok je snimljen i sa bivšim plejom Niksa Rejmondom Feltonom na jednom događaju prošle nedelje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button