ATPTENIS

ENGLEZI NE PRAŠTAJU Bekeru prijeti deportacija iz Velike Britanije

Legendarnom njemačkom teniseru Borisu Bekeru (54) prijeti deportacija iz Velike Britanije pošto odradi zatvorsku kaznu, prenose britanski mediji.

Nekada najbolji teniser svijeta i trostruki pobjednik Vimbldona trenutno se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne zbog utaje poreza i malverzacija poslije bankrota.

Beker je osuđen na 30 mjeseci. Prve nedjelje kazne proveo je u ozloglašenom zatvoru Vansvort, da bi ga zatim prebacili u HMP Hanterkomb, 70-ak kilometara udaljen od Londona koji je zatvor nižeg rizika. Ostrvski mediji navode kako Bekeru po izlasku iz zatvora prijeti deportacija iz Velike Britanije kao strancu koji je odslužio zatvorsku kaznu od 12 mjeseci ili više.

Prema drugom scenariju Beker bi mogao biti vraćen u Njemačku prije nego što mu istekne kazna, i da odsluži ostatak vremena u domovini. Nijemac živi u Londonu od 2012. godine, ali nikada nije zatražio britansko državljanstvo.

Beker je tokom igračke karijere zaradio više od 130 miliona evra, međutim 2017. je proglasio bankrot. U karijeri je osvojio 49 turnira od toga šest gren slem titula. Sa reprezentacijom Njemačke dva puta je osvojio Dejvis kup (1988, 1989).

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: KIU-Library
Back to top button