EUROKUPOVIFUDBAL

BRUKA I SRAMOTA Radnički ispao od amatera iz Malte

Fudbaleri Radničkog iz Niša nisu uspjeli da se plasiraju u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije nakon što su poslije velike drame i slabijeg izvođenja jedanaesteraca izgubili od ekipe Gzire sa Malte.

Utakmica na Čairu je nakon 120 minuta završena nerešeno 3:3, a kako je i prvi meč na Malti završen bez pobjednika 2:2, uslijedili su penali poslije kojih su slavili fudbaleri Gzire i plasirali se u narednu fazu takmičenja.

Utakmica je igrana u lijepom ambijentu na stadionu Čair pred oko 7.000 gledalaca. Podršku svom Radničkom pružio je i rođeni Nišlija selektor Dragan Stojković Piksi, koji je zajedno sa delegacijom FSS prisustvovao utakmici. Da je on slučajno igrao Nišlije bi sigurno mnogo lakše izašle na kraju sa ekipom Gzire.

Dobro su domaći fudbaleri počeli meč, stvorili nekoliko prilika (Arsić, Popov) prije nego što su došle u vođstvo. Igrao se 14. minut, korner sa lijeve strane izveo je Lazar Jovanović, a najsnalažljiviji u petercu gostiju bio je Anton Tolordava. Prvi gol u dresu Radničkog za internacionalca iz Gruzije.

Međutim, slavlje na tribinama Čaira trajalo je samo minut. Već u sljedećem napadu gosti sa Malte izjednačili su sjajnim pogotkom Brazilca Džefersona.

Nije u nastavku meča bilo mnogo prilika sve do 75. minuta kad je Lazar Jovanović udarcem glavom mogao da dovede Radnički u vođstvo. Ono što njemu nije uspjelo, jeste Savi Petrovu dva minuta kasnije. Dobio je loptu od Branislava Tomića i snalažjlivo u padu savladao golmana gostiju – 2:1.

Nedugo poslije tog gola otkazao je jedan reflektor, pa je uslijedio prekid meča u trajanju od sedam, osam minuta. Utakmica je produžena punih 12 minuta da bi bukvalno u posljednjim sekundama Brazilac Džeferson svojim drugim golom ponovo izjednačio rezultat i izborio produžetke – 2:2.

Nišlije su i u tom periodu igre prve došle do gola i to iz jedanaesterca u 102. minutu. Siguran ekzekutor bio je iskusni kapiten Aleksandar Pejović. I kad se činilo da će Radnički konačno slomiti Maltešane, novi Brazilac u gostujućem timu Maksuel u 117. minutu treći put na meču donio je izjednačenje – 3:3.

Uslijedili su penali, a tu su više uspjeha imali Maltešani.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button