EUROKUPOVIFUDBAL

NEKA SE SPREMI TVENTE Čukarički silan protiv Rasinga

Fudbaleri Čukaričkog plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, pošto su eliminisali luksemburški Rasing ukupnim rezultatom 8:1.

Srpski tim je nakon pobjede od 4:1 u gostima, rivala savladao i na Banovom brdu, ovoga puta 4:0.

Strijelci su bili Mohamed Badamosi u 39. i 41, Đorđe Ivanović u 52, odnosno Mihajlo Spasojević u 73. minutu.

“Brđani” će u narednoj rundi igrati protiv favorizovanog Tventea. Prvi meč, u Beogradu, na programu je 4. avgusta.

Početak susreta između Čukaričkog i Rasinga bio je nervozan na obje strane – faulovi, dueli, prekidim nepovezana igra.

Prva velika šansa viđena je u devetom minutu, kada je glavom poslije kornera šutirao Badamosi, ali je lopta završila na prečki.

Djelovalo je da će ovo biti jedina prilika u prvom periodu, međutim, domaći su sa dva gola za dva minuta ubrzo riješili pitanje prolaska.

Brza akcija u završnoj trećini terena je uslijedila u 39. minutu. Ivanović je dodao Kovaču, ovaj Badamosiju, kome nije bilo teško da savlada Rufijea.

Isti igrač, napadač iz Gambije, mrežu Rasinga zatresao je i u 41. minutu. Na prvoj stativi je skočio i glavom, poslije centaršuta Ivanovića, postigao još jedan gol.

Gosti su ubrzo propustili najbolje šanse na utakmici, dvije u vrlo kratkom periodu, ali je odbrana Čuke dobro reagovala.

Badamosi je na startu drugog poluvremena mogao da upiše het-trik, ali je, mislivši da se nalazi u nedozvoljenoj poziciji, loptu glavom nonšalantno zahvatio i propustio priliku.

Novi gol na meču viđen je u 52. minutu, kada je Ivanović bio na pravom mjestu. Poslije kornera i intervencije igrača domaćih na prvoj stativi, na drugom kraju šesnaesterca lopta je pala na volej krilnom napadaču, koji je zatresao mrežu.

Čuka se nije zadovoljavala i nastavila je da traži put do još nekog pogotka. Nisu ga nalazili Lukić, Stevanović i Ndiaje, ali jeste Spasojević.

Ovaj 18-godišnjak je u 73. minutu lijepo izbacio čuvara iz igre, zalomio ga, a onda školski lijevom nogom matirao Rufijea i postavio konačnih 4:0.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 주식
Back to top button