EVROPSKE LIGEFUDBAL

Aleksandar Glišić, fudbaler Ararata: Zvezda ne smije potcijeniti Pjunik

Fudbaleri Crvene zvezde sutra dočekuju Pjunik u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a idealan sagovornik da ovdašnju javnost upozna sa vrlinama i manama Jermena je Aleksandar Glišić.

Momak iz Srpca i njegov Ararat su minulog vikenda ukrstili koplja u šampionatu sa Pjunikom i izašli kao pobjednici. Njegov tim slavio je sa 1:0, pa Glišić dobro zna odakle Zvezdi prijeti najveća opasnost. Saglasan je da je tim Dejana Stankovića favorit, ali da šampiona Jermenije ne smije olako shvatiti.

– Pjunik je promijenio ekipu u odnosu na prošlu godinu, otišla su im tri, četiri igrača koji su iznijeli tu sezonu. To su momci koji su dali više od polovine golova, Deble i Firinjo. Doveli su pet, šest novih igrača, ima dosta momaka sa naših prostora. Oni su skup dobrih internacionalaca sa dobrim trenerom, koji je svojevremeno bio i moj trener u Jermeniji. U pitanju je Egiše Melikjan. Riječ je o stručnjaku koji dobro radi, temeljan je, odličan taktičar, obraća pažnju na detalje. Nekada je i sam bio igrač, reprezentativac. Zvezda jeste favorit, ali ne smije potcijeniti Pjunik, ipak su oni šampioni jedne zemlje. Lično, očekujem prolazak Zvezde, rekao je Glišić za “Glas Srpske”.

Trener Pjunika je protiv Ararata izveo kombinovanu ekipu čuvajući najjače adute za beogradski okršaj.

– Što se tiče ove utakmice koju smo mi igrali s njima, teško je bilo šta komentarisati, jer su oni igrali bez sedam, osam igrača koje su odmarali za Evropu. Ono što je sigurno je da su organizovana ekipa i neće na “Marakanu” izaći sa bijelom zastavom. Melikjan je veliki takmičar, sigurno će dobro spremiti ekipu. On je i pred prethodne mečeve u kvalifikacijama za Ligu šampiona bio samouvjeren i tvrdio da će proći. Zaista očekujem dobru utakmicu, dodao je Glišić.

Pjunik se u munula dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona pokazao kao ekipa koja nikad ne odustaje, međutim, jermenski šampion ima i dosta problema.

– Uglavnom igraju sa tri štopera, u formaciji 3-5-2 ili 3-4-3. Problem je što su tri defanzivca, koji su iznijeli minulu sezonu, i ovaj što je došao iz Ararata Jermenije povrijeđeni. Bukvalno im je cijela posljednja linija promijenjena. Međutim, vidjeli smo da im to u minulim evropskim mečevima nije predstavljalo problem, jer je u Rumuniji protiv Kluža srpski internacionalac Zoran Gajić dao dva gola. Zvezda je, uprkos svemu, sigurno jača u prekidu, pogotovo sad otkako se vratio Milunović, a to može biti velika stavka u ovom dvomeču, istakao je Glišić.

Nakon pola godine u Uzbekistanu Glišić se vratio u Jermeniju. Ističe da je zadovoljan u novom klubu.

– Potpisao sam ugovor sa Araratom na godinu dana. Ovo je veliki klub, bori se za trofeje. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni biti među prve tri ekipe i izboriti plasman u Evropu. Ako nam se ukaže prilika da se borimo za titulu, nećemo je ispustiti. Dobro smo krenuli, dobili Pjunik 1:0. U drugom kolu igramo još jedan derbi protiv mog bivšeg kluba Alaškerta. Dugo je prvenstvo, ima deset ekipa, igra se četvorokružni sistem. Idemo utakmicu po utakmicu, vidjećemo. Ovdje mi se rodila i ćerka, pa sam htio biti i bliže porodici – zaključio je Glišić.

Borac
Glišić je nekoliko puta bio blizu Platonove ulice, odnosno prelaska u Borac. Iskusni napadač ističe da prati Premijer ligu, pogotovo “crveno-plave”, te ne isključuje mogućnost da jednog dana dođe u Banjaluku.

– Pratim Borac i sve što se tu dešava. Imam dosta prijatelja koji igraju i rade u klubu. Svi znamo ko je Nenad Lalatović i pozitivno sam iznenađen što je dobio podršku, što je klub stao iza njega, jer znamo da kod nas baš i nema puno strpljenja u ovakvim situacijama. Ubijeđen sam da će on to opravdati. Što se mene tiče, imao sam nekoliko razgovora sa Vicom Zeljkovićem dok je on bio predsjednik kluba. Nikad se ne zna, može se desiti da u budućnosti i obučem dres Borca, rekao je Glišić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button