ATPTENIS

Mari poslije poraza u Vašingtonu: Baš frustrirajuće

Endi Mari nije uspio da se plasira u drugo kolo Siti opena u Vašingtonu.

Britanac, nekadašnji broj jedan, poražen je od 115. tenisera svijeta, Šveđanina Mikaela Imera, 7:6 (8), 4:6, 6:1.

Da sve bude gore po Marija, Imeru je ovo bio prvi meč na betonskoj podlozi još od februara.

– Veoma sam uzbuđen zbog pobjede. Bio je ovo prvi dan ljetne američke turneje za mene, ostalo je još mnogo toga, ali mislim da je ovo baš dobar start za mene – zadovoljan je Imer.

Mari je u početnom setu propustio čak četiri set lopte, jednu na 6:5, a ostale u taj-brejku koji je izgubio sa 10:8. Imer je u drugom setu poveo sa 3:1, ali je Mari uspio da se vrati i dobije pet od narednih šest gemova i izjednači u meču.

Potpuno je podbacio u setu odluke u kojem je Imer poveo sa nedostižnih 4:0 i sve se ubrzo završilo.

– Razočaran sam. Bilo je dobrog tenisa u prvom setu. Posle toga obojica smo se mučili na fizičkom nivou, nivo tenisa nije bio sjajan. Imao sam šanse u prvom setu, nisam ih iskoristio. Djelovalo mi je da je on imao grčeve u drugom setu, ali se oporavio. Išao je na presvlačenje, osvježio se dobro za treći set, što nije bio slučaj sa mnom. Baš frustrirajuće. U Njuportu sam se malo mučio pred kraj mečeva, bilo je sparno i vlažno. Obično uživam da igram u ovim uslovima. Na posljednja dva turnira sam imao problema, moram da vidim sa timom u čemu je stvar, da napravimo par promjena – izjavio je Mari.

Britanac je najavio da će sada nastaviti sa pripremana za Masters u Montrealu za koji je takođe prijavljen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button