BIHRUKOMET

Čavčić: Igraćemo brzo i lijepo, opstanak jurimo iz prikrajka

Mladi trener novog premijerligaša Hercegovine Amar Čavčić vjeruje da će sa Nevesinjcima igrati zapaženu ulogu i da ovaj tim neće biti epizodista u eliti.

Stručnjak koji je vodio drugi tim Vogošće i radio kao pomoćnik u prvom je u dogovoru sa upravom kluba doveo mlade rukometaše željne dokazivanja, baš kao što je i on sam. Na prvu, odaje utisak da vrlo dobro zna šta ga očekuje, ali isto tako i sigurnost da će ispuniti sve što je ispred njega postavljeno.

– Primarni cilj je da posložimo situaciju u klubu počevši od omladinskih kategorija do prvog tima. Što se tiče nastupa u Premijer ligi, nastojaćemo da igramo dopadljivo, brzo, a sigurno je da imamo sportske ambicije. Opstanak bi bio veliki uspjeh, ali smo svjesni da ćemo iz prikrajka morati da stignemo do njega – naglasio je Čavčić.

Šampioni Srpske počeli su sa radom u prisustvu klupskog rukovodstva koje im je poželjelo sreću i obećalo da će učiniti sve kako bi imali adekvatne uslove za rad u predsezoni, ali i kada takmičenje počne. Na okupljanju su se pojavili svi igrači, uključujući novajlije, golmane Marka Avdalovića i Dejana Cvijanovića, te igrače Edina Bašića, Adisa Halilovića, Kejna Zlatića i Eldara Hadrovića. Sa nekima od njih Čivčić je već sarađivao, pa prilagođavanje na način rada i novu sredinu ne bi trebalo da bude problem.

– U klubu ima nekoliko iskusnih igrača, a mi smo doveli mlađe, naravno, u skaldu sa mogućnostima kluba u ovom trenutku. Poznajem sve igrače kroz ligu u kojoj sam radio i očekujem da svi zajedno napredujemo na svakom treningu. Lijep smo spoj mladosti i iskustva, na nama je da radimo i da napredujemo. Nadam se da ćemo biti pozitivno osvježenje za ligu – naglasio je mladi trener.

Spisak pojačanja nije konačan pošto će u Nevesinje doći još tri ili četiri igrača.

– Očekujem da kompletiramo ekipu do kraja sedmice. Za sada ne bih da govorim o imenima pošto su pregovori sa nekim igračima u toku, a sve će vrlo brzo biti poznato – naglasio je Čavčić.

Kontrolne utakmice

Kompletne pripreme Hercegovina će obaviti kod kuće, a zakazano je i nekoliko pripremnih mečeva.

– Za sada znamo da ćemo jednom odmjeriti snage sa Leotarom i dva puta sa Lovćenom, jednom u Cetinju, jednom kod nas. Uskoro ćemo znati još dva rivala koja će biti ovdje iz okruženja – rekao je Čavčić.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 영화 사이트
Back to top button