EVROPSKE LIGEFUDBALTRANSFERI

TALENTOVANI SLOVENAC Šeško umjesto za Junajted ili Čelsi potpisao za Lajpcig

Slovenac Benjamin Šeško potpisaće ugovor sa članom Bundeslige, ekipom Lajpciga. Jedan od najtalentovanijih igrača u svom godištu bio je na meti brojnih evropskih timova, između ostalog i evropskih velikana.

Lajpcig još uvijek nije u tom rangu, ali je dobio “trku” sa Mančester junajtedom i Čelsijem. To i nije toliko čudo, ako se zna da su njegov bivši i budući klub “bratski”, da imaju istog sponzora i da nije prvi put da se dešavaju transferi između Salcburga i Lajpciga.

Njemački klub će austrijskom uplatiti čak 55 miliona evra obeštećenja. Cifra koja je respektabilna čak i za pomenute velikane, Mančester junjated i Čelsi. U igri je bio i Nukasl, koji sa novim vlasnikom ima velike ambicije.

Mladi Slovenac je karijeru počeo u matičnom klubu Radeče, potom je u Sloveniji nastupao za Rudar Trbovlje, Krško i Domžale, odakle je otišao u Salcburg.

Šeško je najprije bio pozajmljen austrijskom timu Lifering, gdje je na 44 utakmice postigao 22 gola. Za Salcburg je odigrao ukupno 28 mečeva, šest puta bio je strijelac.

Bio je član svih mlađih reprezentativnih selekcija Slovenije, a za “A” tim je u 13 nastupa dva puta bio strijelac. Između stalog, i protiv reprezentacije Srbije u meču Lige nacija.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: Test Automation Tools
Back to top button