TENISWTA

Došla kod Ruskinja sa ukrajinskom zastavom, pa je izbacili; Rotenberg: Uvijek ima srpskih zastava

Na turniru u Sinsinatiju dogodila se nemila scena prouzrokovana odnosom Rusije i Ukrajine.

Američki novinar Ben Rotenberg je prenio detalje manjeg incidenta iz Sinsinatija koji se dogodio zbog ruskih teniserki i ukrajinske zastave, a usput je pomenuo i Srbiju.

Sve se desilo u duelu između Anastasje Potapove i Ane Kalinske, dvije Ruskinje.

Jedna teniserka koju Rotenberg nije želio da imenuje se u jednom trenutku meča požalila na nekog u publici, a u pitanju je bila izvjesna Lola, navijačica koja je na meč došla sa ukrajinskom zastavom.

Lola živi blizu teniskog kompleksa u Sinsinatiju i na turnir dolazi godinama, a uz veliku ukrajinsku zastavu nosila je i ukrajinski ukrasni buket na glavi.

Nakon žalbe Ruskinje na Lolu i njenu zastavu, glavni sudija meča Morgan Lara joj je prišla i rekla joj “da nije baš lijepo” da tu sako sedi sa tom zastavom.

– Nije baš ni lepo izvršiti invaziju na drugu zemlju – odbrusila joj je navijačica.

Čovek iz obezbjeđenja je ubrzo prišao Loli i rekao joj da mora da napusti teren ili će u suprotnom pozvati policiju.

Drugi navijači blizu Terena 8 su ubrzo pritrčali u pomoć Loli, jer, kako su naveli, ona nije radila ništa loše i nikoga nije uznemiravala, već je mirno sjedila ogrnuta zastavom u “zemlji slobodnih”.

Obezbjeđenje to nije zanimalo i izveli su je izvan kompleksa, rekli joj da zastavu ostavi u kolima, a onda joj dopustili da se vrati među terene i radi šta joj se prohte.

Kao razlog ovakve odluke organizatori i obezbjeđenje nisu naveli nikakve osjetljive međunarodne odnose, niti Rusiju i Ukrajinu, već to što je Lolina zastava prema pravilima bila daleko veća od dozvoljene.

U pravilniku piše da zastave koje navijači donose mogu da budu najviše 18×18 inča, a da je njena bila jasno veća, dok je Rotenberg naveo da to definitivno nije bio razlog zbog kojeg se iko žalio.

– Svi koji su ikada bili u Sinsiju znaju da su slične zastave stalno izložene na stadionima, najčešće srpske i američke zastave. Ovo nije polisa koja se sprovodila iole regularno – objasnio je američki novinar.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 티비위키
Back to top button