ATPTENIS

NIŠTA OD PRVOG MJESTA Borna Ćorić izbacio Nadala u Sinsinatiju

Hrvat Borna Ćorić napravio je jedan od najvećih rezultata u karijeri jer je u tri seta dobio trećeg tenisera svijeta Rafaela Nadala. Po setovima je bilo 7:6, 4:6 i 6:3.

Skoro tri sata je trajao ovaj duel, a Ćorić je dobio tek peti meč na ATP turu od marta mjeseca kada se vratio na teren poslije operacije ramena. Nekadašnji 12. igrač svijeta je odigrao odličan meč i napravio je prvorazredno iznenađenje, a da je ono moguće vidjelo se već u prvom setu koji je riješen u taj-brejku.

Tada je Borna spasio čak dvije set lopte za Rafu Nadala, a Španac je jednu čak imao i na svoj servis. Kasnije je Borna imao dvije set lopte koje nije iskoristio. Treća je ipak bila srećna za Hrvata koji je dobio taj dio igre 11-9.

U drugom setu Nadal prvi pravi brejk i to je bila njegova prva brejk lopta u meču. Zadržao je tu prednost i poslije nešto više od dva sata bilo je 1-1 u setovima. U trećem setu opet dugo nema brejka a u šestom gemu Ćorić pravi brejk kojim je prelomio meč.

Borna će sada razmišljati o Robertu Bautisti Agutu koji mu je sljedeći rival, a Nadal o propuštenoj šansi da se vrati na vrh ATP liste već poslije ovog turnira. Naime da je osvojio Sinsinati, a da je Medvedev ispao u četvrtfinalu ili ranije Španac bi bio opet prvi teniser svijeta. Ovako Nadal ostaje treći, a mogao bi čak i da padne za jedno mjesto ako Karlos Alkaraz daleko dogura u Ohaju.

U meču dvojice Amerikanaca Sebastijan Korda je dobio Frensisa Tijafoa u tri seta. Bilo je 4:6, 6:1 i 6:4.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
  2. Povratni ping: weed delivery Toronto
Back to top button