KOŠARKAREGION

Mulaomerović odabrao 12 košarkaša za Evrobasket

Selektor košarkaša Hrvatske Damir Mulaomerović objavio je spisak od 12 igrača koji idu na Evrobasket koji će se održati od 1. do 18. septembra, kao i u dvije utakmice pretkvalifikacija za sljedeći Evrobasket koje će se igrati krajem avgusta.

Hrvatska je u subotu u Celju protiv Slovenije odigrala posljednju pripremnu nakon koje je Mulaomerović donio najtežu odluku. Roku Rogiću, koji je još ranije napustio reprezentaciju i koji nije igrao ni na turniru u Češkoj prošlog vikenda, kao ni protiv Mađarske u čevrtak i Slovenije, pridružili su se Pavle Marčinković, Mateo Drežnjak i Goran Filipović.

Hrvatsku će tako predstavljati: Toni Perković, Džejlen Smith, Roko Prkačin, Krunoslav Simon, Mario Hezonja, Dario Šarić, Lovro Gnjidić, Karlo Matković, Ivan Ramljak, Dominik Mavra, Ivica Zubac i Bojan Bogdanović.

Hrvatska će sljedeće sedmice igrati dvije utakmice pretkvalifikacija za odlazak na Evrobasket 2025, protiv Poljske u Varšavi i Švajcarske u Opatiji, dok će na EP u prvom krugu igrati u Milanu protiv Grčke, Velike Britanije, Estonije, Italije i Ukrajine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
  2. Povratni ping: Web Hosting
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button