BOKS

Treća sreća za Džošuu? Ukrajinac ponovo šampion svijeta

Ukrajinski bokser Aleksandar Usik ponovo je uspješno odbranio titulu prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO protiv Entonija Džošue u Džedi.

Revanš je nakon 12 rundi odlučila odluka sudija, a ona je bila na strani Usika. Dvojica su brojala 115-113, odnosno 116-112 za ukrajinskog borca, dok je treći sudija bio naklonjen njegovom protivniku i jedini mu je pripisao pobjedu sa 115-113.

Gledali smo neizvjesniji meč nego što je to bio slučaj prvi put. Džošua je bio aktivniji, ali to ne znači i da je sama borba bila takva. Malo je toga pravila razliku između dvojice boksera sve do devete runde kada je britanski bokser zadao nekoliko dobrih udaraca u tijelo protivniku.

Međutim, Usik je bio taj koji je u preostale tri runde bio dominantniji i uspio da privede meč kraju u svoju korist slavivši u sve tri.

Usiku je ovo bila 20 pobeda u karijeri, od ega je 13 ostvario nokautom. Džošua ima četiri više, ali mu je ovo treći poraz u posljednjih pet mečeva.

Džošua je u ovom meču propustio priliku da se pridruži Muhamedu Aliju, Majklu Mureru, Vitaliju Kličku, Lenoksu Luisu i Ivanderu Holifildu koji su triput postajali svjetski šampioni teške kategorije

Nakon prvog susreta dvojice boraca Usik je postao prvi neprikosnoveni prvak svijeta u kruzer kategoriji, a potom i svjetski šampion u teškoj kategoriji još od Ivandera Holifilda početkom devedesetih godina.

(B92)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Web Hosting
  2. Povratni ping: see here
Back to top button