EVROPSKE LIGEFUDBAL

SUVO TRČANJE Ten Hag kaznio i sebe, ne samo igrače

Erik ten Hag, menadžer Mančester junajteda, uveo je specifične metode rada, ali je ipak mnoge u klubu iznenadio.

Holanđanin, koji je u maju preuzeo kormilo kluba sa Old Traforda, u ponedjeljak je ostvario prvu pobjedu u Premijer ligi i to baš u derbiju protiv Liverpula, 2:1.

Prije toga, Junajted je odigrao dvije loše utakmice, izgubio je od Brajtona kod kuće sa 1:2 i od Brentforda u gostima, 4:0.

Poslije tog meča u Brentfordu, otkazao je slobodan dan igračima i naredio im da dođu na vanredni trening.

Počeo ga je tako što je igračima naredio da trče 13,8 kilometara, jer su za toliko pretrčali manje od igrača Brentforda.

Ostrvski mediji prenose da su igrači bili van sebe kada su čuli da će trening početi suvim trčanjem i to na temperaturi od preko 30 stepeni.

Međutim, svi su bili šokirani kada su vidjeli da im se i on priključio u tom trčanju.

Svjedoci kažu da je Holanđanin poslije tih 13,8 kilometara bio potpuno isrcpljen, ali je na taj način je htio da pokaže da time kažnjava i sebe, a ne samo njih, jer su kolektivno podbacili na utakmici sa Brentfordom.

Holanđanin je rekao da je “vrijeme za akciju” i da je dosta bilo priče, te da će disciplina u ekipi biti na maksimalnom novu, a borbenost, agresivnost i želja za pobjedom nešto što će morati da pokažu na svakoj utakmici.

Koliko je taj potez vrijedio, vidjelo se već protiv Liverpula, jer je Junajted, u odnosu na prethodna dva meča, na terenu izgledao daleko bolje.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button