KOŠARKAREGION

Pešić danas bira 12 igrača za Grčku i Tursku

Selektor Srbije Svetislav Pešić odrediće u srijedu 12 igrača koji će igrati protiv Grčke i Turske u kvalifikacijama za Mundobasket 2023.

Srbija dočekuje Grčku u četvrtak od 20 časova u Štark areni, a potom u nedjelju gostuje Turskoj u Istanbulu od 19 časova.

Ovim utakmicama “orlovi” počinju drugi, odlučujući krug kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se 2023. igrati u Japanu, Indoneziji i Filipinima.

Od povratka iz Hamburga, gdje su odigrali dvije izuzetno dobre test utakmice protiv Italije i Njemačke, “Orlovi” su se zatvorili u dvoranu i rade na detaljima.

Pred njima su dva možda i ključna meča u kvalifikacijama jer Srbija mora da dobije svih šest utakmica (treći rival je Velika Britanija) i da se nada povoljnom raspletu ostalih rezultata kako bi se plasirala na Mundobasket.

Pešić na raspolaganju ima 17 igrača, ali za nekoliko njih, poput Nemanje Bjelice i Alekse Avramovića, se čeka odluka medicinskog tima da li će i kada moći da igraju.

U svakom slučaju, Pešić će u srijedu da izabere 12 momaka koji će igrati u naredne dvije utakmice, a to će vjerovatno biti i igrači koji će se naći u ekipi koja će od 1. septembra učestvovati na Evrobasketu.

Pres konferencija za medije je u 12 časova.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button