NEKATEGORISANO

TRADICIJA Fudbaleri Bajerna na Oktoberfestu, punili baterije za izlazak iz krize

Kao po tradiciji fudbaleri i čelnici fudbalskog kluba Bajern Minhen posjetili su Oktoberfest koji je u nedjelju zvanično otvoren. Fudbaleri i stručni štab predvođeni čelnicima Hasanom Salihamidžićem i Oliverom Kanom uživali su iako klub prolazi kroz rezultatsku krizu.

Nakon pauze zbog pandemije virusa korona ponovo je otvoren čuveni Oktoberfest, a otvaranje nije moglo da prođe bez Bajerna.

Iako su Bavarci u rezultatskoj krizi i iako su u subotu neočekivano poraženi od Augzburga otišli su na po mnogo čemu najpoznatiji festival na svijetu kako bi na neki način napunili baterije i pokušali da se vrate na pobjednički kolosjek.

U moru fotografija izdvaja se ona na kojoj su čelnici Salihamidžić, Kan i trener Julijan Nagelsman i koja po mnogo čemu oslikava trenutnu astmosefru u klubu. Naime niti jedan od njih trojica nije mogao da “nabaci osmjeh” pa čak ni za vrijeme fotografisanja.

“Tradicionalna posjeta Oktoberfestu sa našim timom. Uvijek mi je zadovoljstvo da dođem ovdje, ali danas je to malo teže. Možemo da budemo sve samo ne zadovoljni trenutnim rezultatima ove sezone”, napisao je legendarni golman, a sada čelnik kluba Oliver Kan na “Twitteru”.

Oktoberfest privuče milione posjetilaca, a ove godine bi to mogla da bude i rekordna posjeta s obzirom da nije održan 2020. i 2021. godine zbog virusa korona. Iako ga mnogi prvenstveno povezuju s pivom, ovdje i hrana zauzima važno mjesto. Tradicionalna jela koja se serviraju tokomn Oktoberfesta su pečena koljenica, riba sa roštilja, te naravno kobasice na koje su domaćini posebno ponosni.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: 늑대닷컴
Back to top button