BICIKLIZAM

Kuvalja sutra za govornicom: Očekuje se i dolazak Putina!

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske Vladimir Kuvalja doputovao je u ruski grad Kemerovo gdje će se na desetom Međunarodnom sportskom forumu sutra kao specijalni gost obratiti prisutnima, među kojima se očekuje i Vladimir Putin!

Kuvalja je već tri dana u posjeti Rusiji gdje je imao niz sastanaka. Prvo se sastao sa predsjednikom Biciklističke federacije Rusije Vjačeslavom Ekimovim i ambasadorom BiH u Rusiji Željkom Samardžijom i dogovorio tješnju saradnju dva saveza. Potom je tazgovarao i sa ministrom sporta Rusije Olegom Maticinom, a vrhunac njegovor putešestvija u jedan od najistočnijih gradova najveće zemlje svijeta jeste učešće na Forumu. On je iz Moskve u Kemerovo otputovao avionom Vlade Rusije razgovarajući sa nekim od najbližih saradnika Vladimira Putina. Svi oni upoznati su sa njegovim zalaganjima da su ruski sportisti nepravedno izbačeni iz gotovo svih međunarodnih takmičenja.

Očekuje se da upravo to bude i srž njegovog govora, kao i činjenici da Rusi u srpskom narodu uvijek imati iskrenog prijatelja. On je naglasio da će na samom forumu pričati i o mogućnosti stvaranja nezavisne sportske federacije koja će biti apolitična i u kojoj bi svi sportsiti svijeta imali isti tretman.

U javljanju za SNM naglasio da su ga Rusi dočekali kao najrođenijeg i da će na Forumu na kojem učestvuju predsjednici svih sportskih saveza Rusije, kao i gosti iz inostranstva, govor držati na srpskom jeziku.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: check this
  2. Povratni ping: Engineering
Back to top button