BICIKLIZAM

Kuvalja: Ponosan na spoljnu politiku Srpske, jačamo sportske veze sa Rusijom

Direktor Biciklističkog saveza Republike Srpske, ujedno i prvi čovjek trke “Beograd – Banjaluka” Vladimir Kuvalja istakao je poslije sastanka sa ambasadorom Rusije u BiH Igorom Kalabuhovim da su Republika Srpska i Rusija prijateljske zemlje, te da će ubuduće još tješnje sarađivati u oblasti sporta.

Kuvalja je krajem septembra bio učesnik Međunarodnog foruma sporta u ruskom gradu Kemerovo i tom prilikom obavio niz sastanaka sa ljudima koji obnašaju najvažnije funkcije u ruskom sportu. Tada je zaključeno, a sada potvrđeno, da će sportske veze Srpske i Rusije slijediti primjer zvanične politike lidera dvije zemlje.

– Boraveći u Rusiji shvatio sam koliko su naši narodi slični i velikodušni. Poslije niza sastanaka mogu da kažem da nijedan dogovor neće ostati mrtvo slovo na papiru već da ćemo u praksi jačati odnose od kojih će i jedni i drugi imati koristi. To se posebno odnosi na nas jer je suvišno pričati šta znači Rusija u svijetu sporta – rekao je Kuvalja.

Kao najglasniji zagovarač ravnopravnosti u sportu u kojoj trenutno ne uživaju ruske atlete, on se nije libio da iskaže svoj stav čak i tamo gdje nije poželjno misliti drugačije. Direktne i infdirektne posljednice, kao i pritisak bili su ogromni, ali nije odustao.

– Saradnja sa velikim nacijama je važna za nas, iskreno prijateljstvo sa Rusijom je važno u ovim vremenima kad su mnogi odnosi i prijateljstva na testiranju, iako nismo velika sila pokazali smo da cijenimo ono što su uradili za nas, a oni izuzetno cijene ruku koju smo im pružili u ovim teskim vremenima. Ponosan sam na spoljnu politiku Republike Srpske, to je odlika koju moramo cijeniti i čuvati – naglasio je Kuvalja.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button