FUDBAL

PELE PROSLAVIO 82. ROĐENDAN Nadam se da ću živjeti još ovoliko

Legenda svjetskog fudbala, Brazilac Pele, izjavio je da je srećan što je u nedjelju napunio 82 godine u dobrom zdravlju uprkos nedavnim zdravstvenim problema.

Čuveni fudbaler je rekao da su 82 godine “božiji dar” i šaljivo dodao da se nada da će živjeti još toliko.

– Prijatelji moji iz Brazila i cijelog svijeta, srećan sam, veoma srećan što sam ovdje sa vama i što mi je Bog dao zdravlje da mogu da zahvalim svima za sve što sam dobio – rekao je Pele u video snimku objavljenom na Instagramu.

Pele, kojeg mnogi smatraju najboljim igračem svih vremena, posljednjih godina je imao zdravstvenih problema. Prošle godine je bio u bolnici gdje su mu ljekari uklonili tumor na debelom crijevu.

Njegova porodica i ljekari koji se od tada brinu o njemu rekli su da je njegovo zdravlje stabilno i da mora redovno da ide u bolnicu na hemoterapije, kao dio protokola lečenja.

Pele je imao i problema sa bubrezima i kukovima zbog čega je smanjio kretanje, tako da koristi hodalicu ili invalidska kolica. Drastično je smanjio svoje javne nastupe, iako je i dalje aktivan na društvenim mrežama.

Edson Arantes do Nasimento (Nascimento), poznatiji kao Pele, koji je sa 17 godina zaigrao za reprezentaciju Brazila na Svjetskom prvenstvu 1958, osvojio je tri titule svjetskog šampiona – 1958, 1962. i 1970. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button