OSTALI SPORTOVI

Preminula najuspješnija trijatlonka BiH, sumnja se na samoubistvo

Najuspješnija triatlonka BiH Neira Odobašić preminula je jutros u 33. godini života.

Neira je bila najuspješnija triatlonka u BiH i jedna od najboljih u regionu, a posljednji veliki uspjeh ostvarila je u Norveškoj gdje je završila najekstremniji triatlon na svijetu poznat kao Norseman.

Na ovom triatlonu dobila je i “crnu majicu” budući da se našla među 160 najboljih takmičara i takmičarki, što nikome iz regije do sada nije pošlo za rukom. Ujedno je bila prva žena iz regije koja je učestvovala na Norsemanu.

– Za mene je bila velika stvar stajati na vrhu Gaustatopena jer je to cilj koji sam godinama gledala na raznoraznim snimcima i fotografijama vezanim za Norseman. S druge strane, na dan trke ste od 3:00 sata ujutro u ‘rejs modu’, ne dozvoljavate sebi da osjećate bol, hladnoću… Fokus je na plivanju, pedalanju, trčanju, kretanju, ishrani i kada konačno možete stati na cilju, sve emocije od tog dana, mjeseci treninga, od činjenice da ste tu, jednostavno vas preplave – prenijela je Neira nedavno za portal Kliks.

Iz policije su za “Kliks” potvrdili da su u noći s nedjelje na ponedjeljak oko 1:00 sat po pozivu pronašli beživotno tijelo. Dodali su da i dalje traju istražne radnje o ovoj tragediji, a tačan uzrok smrti nije poznat.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button