FUDBAL

Trener Mančester Sitija zabrinut za formu sjajnog napadača “Nadam se da neće mnogo jesti i piti”

Erling Haland trenutno spada među najbolje fudbalere na svijetu, a neće ga biti na predstojećem Mundijalu u Kataru, jer se Norveška nije kvalifikovala.

Napadač Mančester Sitija će veći dio zimskog odmora da provede u španskoj Marbelji, gdje ima kuću, a trener “građana” Hosep Gvardiola se nada da će poslije pauze sjajni golgeter biti u dobroj formi.

– Holand ima kuću u Marbelji gdje će otići da igra golf. Nadam se da neće puno piti i jesti i da će se vratiti u dobroj formi. On će sigurno biti u Španiji ili u Norveškoj. Od toga kako će se ponašati zavisiće koliko će dobro nastupiti u drugoj polovini sezone. Siguran sam da bi on volio da učestvuje na Svjetskom prvenstvu. Možda će biti na sljedećem Mundijalu ili šampionatu Evrope – istakao je Pep.

Ipak, španski stručnjak je izrekao i niz pohvala na račun svog napadača.

– Nisam znao koliko je Haland dobar pred protivničkim golom. Postiže mnogo golova iz peterca. Udaljava se od lopte da bi bio bliže golu, a to nije lak posao za napadača. Pored svoje radne etike, Erling je jedan od prvih koji je stiže na treninge i jedan od posljednjih koji odlazi. On brine o svom tijelu, dobro je svjestan kako treba da živi profesionalac i ima želju da postane bolji. Prošle sezone je imao problema sa povredama, ali ove godine, zahvaljujući našim doktorima i fizioterapiji, može da igra svaka tri dana, što je veoma važno i za nas i za njega – dodao je Gvardiola.

(Srpskainfo)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button