KOŠARKAREGION

Kampacov agent progovorio o Partizanu

Jedan od najtraženijih igrača ove jeseni na evropskom tržištu je Fakundo Kampaco. Htio ga je Real, htio ga je Fenerbahče, a po pisanjima nekih – i Partizan. Dok je prošle sedmice to negirao trener crno-bijelih Željko Obradović, sada isto kaže i Kampacov agent David Karo.

On je rekao da je Fakuov prvi prioritet bila NBA liga. Argentinac je žarko želio da ostane u najjačoj ligi svijeta gdje je dvije sezone proveo u Denveru, a problem oko angažmana u NBA je nastao kada je Kevin Durent zatražio trejd. Tada su sve priče oko Kampacovog ugovora stavljene na pauzu.

– Imali smo nekoliko zainteresovanih franšiza i bili smo optimisti. Ali su mogući trejdovi Durenta i Kajrija Irvinga sve zaustavili. Ništa se nije dešavalo, prošla su dva mjeseca i onda se sve reorganizovalo i opcije su otpadale. Golden Stejt je zavisio od ostanka Igudale. Faku bi igrao umjesto njega ali on se vratio. Sa Lejkersima smo pričali 20 puta, odlučili su se za Šrudera – rekao je Karo.

On je rekao da je Luka Dončić svakako bio ključan u Kampacovom dolasku u Dalas za koji bi Argentinac trebalo uskoro i da zaigra.

Što se tiče Evrope agent otkriva da je to bio plan B i da svakako Real nije bio jedina opcija. Međutim ni Partizan nije bio opcija kao što se pisalo.

– Svaka spekulacija je bila smiješna. Uz svo poštovanje na svijetu, priča o Partizanu nije imala nikakvog smisla. Nismo ih kontaktirali niti su oni kontaktirali nas – dodao je Karo.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

3 Comments

  1. Povratni ping: health tests
  2. Povratni ping: 토렌트
  3. Povratni ping: boldenon wirkung
Možda Vas interesuje?
Close
Back to top button