FUDBAL

Fudbal u škole: “Stanko Rakita” najbolji u Banjaluci, poznati svi putnici na regionalno

Učenici Osnovne škole “Stanko Rakita” pobjednici su opštinskog takmičenja koje je održano u Banjaluci u sklopu projekta “Fudbal u škole”. Oni su bili najbolji u konkurenciji 11 ekipa i tako su obezbijedili mjesto na regionalnom takmičenju.

Uz njih, dalje idu učenici OŠ “Vuk Stefanović Karadžić” koji su osvojili drugo mjesto, te OŠ “Borisav Stanković” koja je domaćin regionalnog prvenstva 11. novembra. U konkurenciji djevojčica najbolje su bile učenice iz OŠ “Nikola Tesla”.

Turnirom u Banjaluci završena su opštinska takmičenja, tako da se znaju svi putnici na regionalno. Pored navedenih iz Banjaluke za titulu regionalnog šampiona boriće se učenici OŠ “Mladen Stojanović” Laktaši, OŠ “Nikola Tesla” Prnjavor, OŠ “Miloš Dujić” Čelinac, OŠ “Nemanja Vlatković” Šipovo i OŠ “Vuk Karadžić” Jezero.

Uz Banjalučanke na regionalnom takmičenju nastupiće OŠ “Mladen Stojanović” Laktaši, OŠ “Nikola Tesla” Prnjavor i OŠ “Miloš Dujić” Čelinac.

Projekat pod nazivom “Fudbal u škole” realizuje Fudbalski savez Republike Srpske uz pokroviteljstvo Evropske fudbalske federacije (UEFA), a u njemu učestvuju djevojčice i dječaci četvrtih, petih i šestih razreda iz svih opština Republike Srpske.  Tokom novembra će biti održana regionalna takmičenja, a početkom decembra je veliko republičko finale u Banjaluci.

Podršku projekta koji se odvija pod motom “Zdravo dijete, zdrava škola” dali su Ministarstvo porodice, omladine i sporta u Vladi RS, te Ministarstva prosvjete i kulture, Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo unutrašnjih poslova i Crveni krst Republike Srpske.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button