BIHFUDBAL

Kup Srpske: Zvijezda poslije drame otišla dalje, Krupa sigurna, stop za Leotar

Fudbaleri Zvijezde 09 plasirali su se u četvrtfinale Kupa Republike Srpske pošto su poslije boljeg izvođenja penala  savladali Slobodu u Novom Gradu – 0:0 (5:4).

Duel ekipa koje imaju najviše ambicije u Prvoj ligi Republike Srpske nije bio previše zanimljiv, pa je poslije 90 minuta na semaforu je stajalo 0:0, a gosti su bili srećniji i koncentrisaniji prilikom izvođenja penala. Ključni trenutak desio se u četvrtoj seriji kada je golman Bijeljinaca Lazar Kulić zaustavio šut Marina Samardžića. Gol za pobjedu i veliko slavlje gostiju postigao je Andrej Đurić. Ovaj trijumf sigurno će mnogo značiti i na samopouzdanju momcima Srđana Šušića koji su u dosadašnjem dijelu prvenstva imali nekoliko neplaniranih kikseva, pa već kasne deset bodova za liderom Krupom.

Tim iz kanjona Vrbasa koji inače i brani pehar osvojen prošle sezone lako je prebrodio gostovanje Kozari. Iako je Vladimir Ilić izmiješao karte i odmorio nekoliko standardnih prvotimaca, domaćin nije imao nikakvu šansu. Golove za pobjedu već u prvom poluvremenu postigli su Aleksandar Petrović, Slobodan Đekić i Dušan Čelar, pa je drugo bilo samo formalnost.

Najveće iznenađenje napravio je Tekstilac kojem ne cvjetaju ruže u šampionatu. Dervenćani su iskoristili odluku trenera Leotara Marka Maksimovića da šansu ukaže rezervistima i najmlađim prvotimcima, pa su slavili sa 3:0 i izbacili premierligaša. Dva pogotka postigao je Ljubiša Reljić, a jednom se u strijelce upisao rezervista Milan Brković.

Sezonu iz snova i dalje imaju Laktaši. Nakon što su na startu Kupa BiH eliminisali Igman i u međuvremenu Famos ispratili sa pet lopti u mreži, sada su na “Predgrađu” bili još ubjedljiviji. Golman Željezničar Sport tima Veljko Tamindžija bio je nemoćan baš kao i njegovi saigrači, pa su momci Miljana Bajića postigli čak šest pogodaka i to nakon što je Marko Blanuša već u drugom minutu domaće doveo u vođstvo. Uslijedila je prava kanonada Laktaša koji su za manje od 70 minuta igre postigli pest golova i opravdali epitet najprijatnijeg iznenađenja sezone u fudbalu Srpske.

Dobru seriju nastavila je i Slavija koja je u Omarskoj slavila sa 2:0 golovima Luke Asentića i Nikole Bjeloša.

Rezultati: Omarska – Slavija 0:2, Drina (Z) – Podrinje 2:2 (penali 6:7), Sloboda (NG) – Zvijezda 09 0:0 (penali 4:5), Tekstilac – Leotar 3:0, Progres – Stakorina 0:0 (penali 3:4), Kozara – Krupa 0:3, Željezničar Sport tim – Laktaši 1:6. Termin za utakmicu Sutjeska – Borac biće naknadno određen.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button