KOŠARKAREGION

Mijailović: Svi košarkaši Partizana na raspolaganju Pešiću uprkos meču sa Grcima

Predsjednik KK Partizan Ostoja Mijailović otkrio je da će njegov tim staviti sve igrače na raspolaganje selektoru Srbije Svetislavu Pešiću u prvom narednom kvalifikacionom prozoru za Svetskog prvenstvo.

Srbija se sastaje sa Velikom Britanijom 11. novembra u Njukaslu, a tri dana kasnije sa Turskom u Beogradu.

– Dolazi nam jako važna utakmica protiv Britanije, od koje nam zavisi hoćemo li ići na Svetsko prvenstvo ili ne. Ta utakmica se poklapa sa našom evroligaškom utakmicom protiv Olimpijakosa. KK Partizan je uvek davao na raspolaganje sve svoje srpske igrače, tako će biti i ovaj put, bez obzira na to što imamo važnu utakmicu s Olimpijakosom. Želimo da pomognemo reprezentaciji da se plasira na Svetsko prvenstvo, pošto je to važno za celokupnu naciju, a i za državu koja mnogo ulaže u sport. Mi ćemo se, sa druge strane, boriti svim snagama da dobijemo Olimpijakos, pošto dugujemo veliku zahvalnost našim navijačima – rekao je predsjednik crno-bijelih.

Od srpskih igrača Partizan u reprezentaciju može potencijalno da pošalje Balšu Koprivicu, Tristana Vukčevića, Danila Anđušića, Aleksu Avramovića (povrijeđen), Uroša Trifunovića i Alena Smailagića (povrijeđen).

Tu je i Amerikanac Kevin Panter koji, podsjetimo, ima srpski pasoš…

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button