EUROKUPOVIFUDBAL

Zvezda dobila i ostala na dnu tabele ali u Kneževinu ide po prolaz!

Uh kakva uzbuženja u grupi H Lige Evrope. Fudbaleri Crvene zvezde odradili su prvi dio posla jer su savladali Trabzon sa 2:1 i ostali u igri za prolaz u nokaut fazu, ali su i dalje ostali na dnu tabele.

Ipak, ukoliko se desi da savladaju Monako za sedam dana u Monte Karlu proći će direktno u osminu finala, a može se desiti da im za šesnaestinu bude dovoljan bod pod uslovom da Trabzon izgubi od Ferencvaroša. U drugom meču ove grupe Ferencvaroš i Monako su odigrali 1:1.

Obe ekipe su pomalo letargično ušle u meč, vjerovatno pod utiskom nakon bakljade „delija“ koja je prethodila meču. Kako se razvedrilo od dima baklji, tako su i ekipe bolje zaigrale.

Prijetio je neumorni Pešić, vršio pritisak na posljednju liniju konstantno, dok je na drugoj strani u par navrata neshvatljivo sam ostavljen Marek Hamšik koji to nije umeo da kazni.

Ipak, bolje prilike je imala Zvezda iako nisu uvek znali igrači tog tima kako da ih iskoriste. U jednom navratu je lopta iznenadila nekoliko igrača crveno-bijelih, dok je i Aleksandar Katai u prvom dijelu meča imao priliku za šut iz izgledne prilike, ali je „tukao“ direktno u protivničkog golmana.

Kako oni nisu mogli, protivnik je pokušao da se i sam oproba. Šutirao je Enis Bardi iz velike udaljenosti i stavio Milana Borjana na veliki test. Kanadski golman je položio odbranom, mada mu je pomogla i stativa koju je lopta naknadno pogodila.

Pokušaj makedonskog fudbalera je bio uvod u najuzbudljivija dva minuta meča. Sve je počelo kada je Osman Bukari presjekao jednu povratnu loptu protivnika, probio u središte njihove odbrane i proigrao Kataija. Fudbaler iz Srbobrana nije mnogo razmišljao, namjestio se i šutirao iz mjesta. Lopta je završila u suprotnom gornjem uglu, pogodno za TV špice.

Međutim, nisu stigli ni pošteno da se poraduju, a na semaforu je već bilo 1:1. Anastasios Bakasetas je namjestio loptu kod slobodnog udarca. Uprkos velike udaljenosti, grčki fudbaler je oprobao udarac i isplatilo mu se. Doduše uz mnogo sreće jer je lopta na putu ka golu pogodila Stefana Mitrovića i tako prevarila Milana Borjana. U drugom dijelu Zvezda je napadala i tražila pobjedu, a donio ju je Aleksandar Pešić na asistenciju Osmana Buakrija. Imali su i gosti svoije šanse, ponovo pogodili okvir gola, ali je Zvezda zaslužila ovu pobjedu kojom je zadržala mogućnost da sama odlučuje o svojoj sudbini. Tzrijumf u Kneževini znači osminu finala.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: 토렌트 사이트
Back to top button