EUROKUPOVIFUDBAL

Hvala “jarčevi”: Partizan na bod od evropskog proljeća

Fudbaleri Kelna savladali su ekipu Slovackog u gostima rezultatom 1:0 u meču Grupe D Lige konferencije, te pomogli Partizanu koji u posljednjem kolu bodom protiv nezainteresovanih Čeha u Beogradu osigurava evropsko proljeće.

Sjane vesti iz Češke donijele su Partizanu spoznaju da im je i egal u posljednjoj rundi garant prolaza. Trenutno su u egalu sa Nicom, a na bod manje su od Nijemaca koji će sa Francuzima da biju tešku bitku za plasman dalje.

Česi u u Beograd stižu bez ikakvih šansi da prođu dalje. Podsjetimo, meč Slovacko – Keln je trebalo da se odigra u četvrtak, ali je zbog guste magle odložen za dan kasnije. Strijelac jedinog gola bio je Slovak Ondrej Duda iz jedanaesterca u 83. minutu, sa iste pozicije odakle je pola sata ranije njegov saigrač Florian Kainc bio neprecizan, tačnije njegov šut sa “kreča” zaustavio je golman domaćih Filip Ngojen.

U završnim trenucima utakmice Slovacko je imalo veliku priliku da meč vrati u egal, Stanislav Hofman je nadskočio svoje čuvare, ali je golman “jarčeva” bio spreman za ovaj iazazov i refleksom reakcijom izbacio loptu u korner.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: brainsclub
Back to top button