EVROPSKE LIGEFUDBAL

ČELSI POTVRDIO Čilvel propušta Mundijal u Kataru

Loše vijesti za reprezentaciju Engleske potvrđene su iz tabora Čelsija.

Ben Čilvel, koji se povrijedio nedavno na utakmici Lige šampiona sa Dinamom iz Zagreba, neće moći da igra na Mundijalu u Kataru.

Tim povodom oglasio se zvanično i klub iz Londona.

– Zbog povrede koju je zadobio nedavno na utakmici sa Dinamom iz Zagreba, Ben je morao da ide na preglede zadnje lođe na skeneru. Rezultati su pokazali da je pretrpio ozbiljnu povredu i očekuje se da nažalost propusti Svetski kup. Ben će započeti program rehabilitacije uz pomoć medicinske ekipe kluba – stoji u saopštenju “plavaca”.

Nedugo potom oglasio se i sam Čilvel.

– Poslije povrede radio sam naporno da budem siguran da ću biti spreman za Svjetsko prvenstvo. To je oduvijek bio moj san. Nažalost, to neće biti moguće, tako su pokazali rezultati pregleda skenerom. Daću sve od sebe da što pre budem spreman da pomognem Čelsiju. Hvala vam svima na porukama podrške – poručio je Čilvel preko Tvitera.

Izostanak Čilvela natjeraće selektora Engleske Gareta Sautgejta da potzraži alternative za poziciju kraj leve aut linije.

Luk Šo, Kiran Tripije, Rajan Sesenjon, Džejms Džastin, Tajrik Mičel i Riko Henri se pominju kao igrači koji bi mogli da se nadaju da će “uskočiti” na mjesto Čilvela, dok postoji opcija da Sautgejt na to mesto stavi i igrača Arsenala Bukaja Saku koji je ove sezone igrao par puta na toj poziciji za “tobdžije”.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button