OSTALI SPORTOVI

LEKCIJA SLOVENCIMA KKI Vrbas slavio u Zagrebu

Košarkaški klub invalida Vrbas uspješno je počeo novu sezonu u NLB Wheel ligi. Banjalučani su u na startu ovog regionalnog takmičenja savladali odgovarajuću selekciju Parasport Slovenija sa više nego ubjedljivih 74:58 (22:11, 20:11,17:21,15:15).
Već poslije prve četvrtine bilo ja potpuno jasno da će Vrbas doći do premijernog trijumfa. U tim trenucima se najviše isticao Vlado Švraka koji je za prvih 10 minuta ubacio 12 poena i bio nerješiva enigma za rivala. Dobro su Banjalučani počeli i treću četvrtinu u kojoj su u jednom trenutku imali plus 27 – 55:28.

Nakon toga došlo je do malog opuštanja, te su Slovenci uspjeli da smanje na nešto pristojnih, 59:43. Preostalih 10 minuta nije bilo greške i na kraju su višestruki šampioni NLB lige slavili sa zasluženih 74:58 i na ovaj način su najavili kanidaturu za još jednu krunu.
Treba istaći da su prije ovog duela igrači KKK Singidunum Crvena zvezda savladali domaći KIK Zagreb sa 49:41.
Između ove dvije utakmice obavljeno je i svečano otvaranje uz prisustvo predstavnika ABA lige i drugih zvanica među kojima je bio i Marinko Umičević, predsjednik trofejnog Košarkaškog kluba invalida „Vrbas“.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button