EVROPSKE LIGEFUDBAL

Emeri: Sanjam trofeje sa Aston Vilom

Unai Emeri sprema se za debi na klupi Aston Vile.

Trofejni španski trener došao je u klub iz Birmingema iz Viljareala. Stigao je kao zamjena za Stivena Džerarda, koji je smijenjen zbog slabih rezultata.

Emeri je za engleske medije rekao da ima najviše ciljeve na Vila Parku.

– Moj san je da osvajam trofeje sa Aston Vilom. Ovo je moj lični izazov. Drugi san na mojoj listi je da igram sa ovim klubom u evropskom takmičenju. Ali sada razmišljamo samo o predstojećem meču, jer tim nije u najboljoj poziciji na tabeli, tako da će nam svaka utakmica dati mnogo informacija o igračima – rekao je Unai Emeri.

Dojučerašnji trener Viljareala prvi meč na klupi Aston Vile imaće u nedjelju kada u Birmingemu gostuje Mančester Junajted. Samo nekoliko dana kasnije isti timovi biće rivali u Liga kupu, ali na Old Trafordu.

Emeri ima 50 godina i prije Aston Vile, trenirao je Viljareal, Arsenal, Pari Sen Žermen, Sevilju, Spartak iz Moskve, Valensiju, Almeriju i Deportivo Lorku.

Među londonskim Tobdžijama proveo je godinu i po dana. Došao je da nasljedi legendarnog Arsena Vengera, ali je otpušten novembra 2019. pošto nije uspio da pobijedi u sedam vezanih utakmica.

Tokom boravka u sjevernom Londonu doveo je Arsenal do finala Lige Evrope, gdje je 2019. izgubio od Čelsija. Dvije godine kasnije osvojio je taj trofej sa Viljarealom pobijedivši u finalu Mančester Junajted.

Prethodno je sa Seviljom osvajao Ligu Evrope tri godine zaredom (2014-16), a sa Pari Pari Sen Žermenom bio prvak Francuske i dva puta osvajao Kup Francuske.

Prošle sezone je pobedama nad Juventusom i Bajernom odveo Žutu podmornicu do polufinala Lige šampiona, ali ga je tu zaustavio Liverpul.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button