ATPTENIS

ĐOKOVIĆ O FIZIČKOM PROBLEMU Ne bih da pričam o tome

Srpski teniser Novak Đoković nije želio mnogo da govori o fizičkom problemu tokom trećeg seta finala Pariza.

On je u tom meču poražen od Holgera Runea rezultatom 2-1 u setovima i tako propustio šansu da po sedmi put postane šampion Bersija.

U jednom momentu, sredinom odlučujućeg seta, Novak je pozvao fizioterapeuta da mu izmasira nogu.

– Ne bih previše da pričam o tome jer ćete to iskoristiti kao izgovor za moj poraz. Ne, sve je bilo u redu. Normalno je kad igramo dan za danom, ponekad se dogodi povreda. Borio sam se do poslednjeg daha. Ovo samo nije bio pobednički dan za mene – rekao je Đoković.

Naredni turnir, tačnije poslednji u sezoni, jeste ATP finale u Torinu, koje kreće 13. novembra.

– Svaki poen je važan u ovoj fazi moje karijere. Kad god igram trudim se da pobedim, to nije tajna. Takav mi je mentalitet, pristup za Torino. Osećam se dobro na terenu. Naravno da sam razočaran ovim porazom, bio sam blizu cilja. Svelo se sve na nekoliko poena. Nivo tenisa koji pružam je visok i imam svoje izglede. Tamo je svaki meč finale. Nema lakog meča. Morate biti spremni, sveži i dostupni. Imate dan između svakog meča tako da ću odmarati između susreta, to je dobra stvar. Videćemo, igrao sam tamo prošle godine veoma dobro. Igrao sam polufinale. Znam da je veći odskok, Teren je vrlo brz, servis mora da bude dobar. Biću tamo par dana ranije, da treniram. Nadam se da ću biti u najboljem izdanju – istakao je Novak.

Novak je Završni masters osvajao pet puta, poslednji 2015. godine.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button