FUDBAL

Holandija bolja od Senegala: “Lale” teško stigle do tri boda

Reprezentacija Holandije je zabilježila pobjedu protiv Senegala u meču 1. kola grupe A Svjetskog prvenstva.

Mučile su se “Lale” velikim dijelom susreta, sve do finiša meča nisu imale šut u gol, ali su na kraju stigle do tri boda.

Bio je to duel dvije ravnopravne ekipe. Senegalci su se odlično postavili i nisu dozvoljavali izabranicima Van Gala da razviju svoju igru.

Doduše i Holanđani su u prvom poluvremenu više gledali da suze prostor brzim igračima Senegala, pa tek onda da prete. Ali i u takvom opreznom opredjeljenju stvorilo je Oranje nekoliko odličnih prilika. Prvenstveno poslije prodora Damfrisa preko desne strane, ali ubačaji u sredinu kaznenog prostora nisu bili kvalitetni i precizni.

Ipak, najbolju šansu u prvom poluvremenu propustio je Frenki de Jong, koji je poslije sjajne kontre izbio sam pred Mendija. Ali u želji da se namesti na desnu nogu nije uspio da šutira i upropastio je veliku šansu. Tako se na poluvrijeme otišlo u rezultatskom egalu – 0:0.

U drugom dijelu otvorila se igra. Lavovi šampioni afričkog kontinenta počeli su da stvaraju šanse i da šutiraju u okvir gola. Ipak, Nopert je to lako krotio. Ali ni sa druge strane Holanđani nisu bili ništa konkretniji i kako se bližio finiš meča, djelovalo je da će Senegal uzeti veliki bod.

A onda najbolji igrač ekipe Luja van Gala na ovom meču Frenki de Jong u 84. minutu uputio je sjajnu loptu, a najviši u skoku bio je Kodi Gakpo koji je zatresao mrežu i donio vođstvo Holandiji. Ispostaviće se na kraju i zlata vrijedne bodove, iako je u nadoknadi pobjedu potvrdio golom David Klasen, poslije akcije Memfisa Depaja.

U drugom kolu u petak Oranje igra protiv Ekvadora, koji je takođe došao do pobjede u prvom kolu. Dok će Senegal priliku za prvu pobjedu tražiti protiv domaćina Katara.

(Sportklub)

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

One Comment

  1. Povratni ping: find out here now
Back to top button