FUDBAL

Banjaluka ugostila sve sudije iz BiH

Udruženje fudbalskih sudija i instruktora Područnog fudbalskog saveza Banjaluka u subotu je bilo domaćin humanitarnog turnira u futsalu pod nazivom “Sudije humanitarci 2022”, te nakon toga i druženja sudija iz svih 17 regionalnih sudijskih udruženja koja postoje u BiH.

Na turniru je trijumfovala ekipa Trebinja, sastav domaćina zauzeo je drugo mjesto, dok je Mostar osvojio treću poziciju. Za najboljeg igrača turnira proglašen je Vanja Ajder iz banjalučkog sudijskog udruženja, dok je Duško Berak iz pobjedničke ekipe najbolji čuvar mreže. Ekipa Posavine osvojila je nagradu za fer-plej.

Prvi čovjek UFSI Područnog fudbalskog saveza Banjaluka Momir Širko bio je zadovoljan kako je sve proteklo.

– Prvi put smo mi ovdje u Banjaluci okupili sudije iz svih 17 regionalnih sudijskih udruženja iz BiH. Viđen dobar fudbal i sva sredstva su otišla u humanitarne svrhe. Imali smo poslije toga i lijepo druženje i tombolu, tako da mislim da su svi zadovoljni napustili Banjaluku – rekao je Širko.

Preko 400 arbitara i instruktora suđenja učestvovalo je u druženju, te su u sklopu istog prisustvovali promociji knjige “I suci su samo ljudi” njihovog nekadašnjeg kolege Gorana Paradžika.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button