FUDBAL

Degenekova Australija poslala Dance kući, Francuzi izgubili na nevjerovatan način

Fudbaleri Australije napravili su veliko iznenađenje i pobjedom protiv Danske (1:0) izborili osminu finala, dok su jednog od potencijalnih favorita iz sjenke poslali kući već poslije grupne faze.
“Kenguri” su trećem kolu grupe D slavili golom Metjua Lekija iz 60. minuta koji je sjajnom solo akcijom realizovao kontranapad svoje reprezentacije.
Danci su pokušavali, ali nisu uspjeli ozbiljnije da ugorze odbranu Australije kojom je na sjajan način komandovao nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Miloš Degenek.
U drugom meču ove grupe Tunis je takođe napravio veliko iznenađenje jer je pobijedio Francusku sa 1:0. Bez obzira što je Didije Dešamp na teren poslao rezerviste aktuelni šampion bio je favorit, ali je Vahbi Kazri kaznio njihovu opuštenost i donio svojoj selekciji pobjedu koja ipak nije dovoljna za osminu finala. “Trikolori” su u nadoknadi postigli gol, ali ga je arbitar po završetku meča nakon konsultacije VAR-a poništio.
Francuzi su na kraju prvi sa šest bodova, Australija ima takođe šest uz slabiju gol razliku, Tunis je završio na četiri, a Danci kući idu posramljeni sa samo jednim bodom.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button