FUDBAL

“Šuplja” Srbija ide kući! Taktika očajna, kondicija isto, igra bez sistema…

Fudbaleri Srbije poslije samo tri meča na Svjetskom prvenstvu idu kući. Mnogo smo se nadali, a malo dobili po ko zna koji put!

Švajcarska je slavila sa 3:2 i pokazala sve manjkavosti odbrane i postavke “orlova” koji su bili potpuno bez balansa. Napad je funkcionisao u prvom poluvremenu, ali su Švajcarci iz svakog napada ugrožavali gol Vanje Milinkovića Savića.

Ultraofanzivna taktika Dragana Stojkovića ostavila je veliku promaju u odbrani, pa je jedini koji je zaslužio prolaznu ocjenu morao da interveniše već u 25. sekundi meča. Švajcarci su poveli golom Đerdana Šaćirija, ali je Srbija brzo odgovorila preko Aleksandra Mitrovića i Dušana Vlahovića. Ipak, odbrana je bila očajna što je u finišu prvog poluvremena iskoristio Bril Embolo.

Na početku drugog poluvremena – šok. Reko Frojler je iskoristio još jednu očajnu reakciju “orlova” koji su do kraja meča ostali bez živaca, snage i konkretnih šansi.

Da su nekim slučajem i slavili, na kraju se ispostavilo da se ništa ne bi promijenilo jer je Kamerun u finišu savladao Brazil. Dalje iz grupe prolaze “karioke” i Švajcarci.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button