FUDBAL

LEGENDARNI HOLANĐANIN Gulit uporedio Srbiju i Hrvatsku

Legendarni holandski fudbaler Rud Gulit najavio je završnicu Mundijala, a usput je pomenuo i Srbiju.

Gulit je prokomentarisao eliminaciju Srbije u grupnoj fazi i uporedio je sa Hrvatskom.

– Hrvatska ima više iskustva, već je bila u finalu i mnogo je napredovala na svjetskim prvenstvima. Srbija takođe ima dobru ekipu, ali na kraju su sitnice te koje određuju – rekao je Gulit za “Al Džaziru Balkan”.

Gulit ističe da ga ne iznenađuje uspjeh Hrvatske na Svjetskom prvenstvu.

– I jesam i nisam iznenađen uspjehom Hrvatske. Mislim da Hrvatska ima tu sreću da uvijek prođe dalje prilično neopaženo. Svi pričaju o Brazilu i Argentini, reprezentacija od kojih svi očekuju pobjedu. A Hrvatska je u drugom planu. Znamo da su reprezentaciju Hrvatske uvijek činili tehnički i taktički vješti igrači, koji igraju na najvišem nivou. Uspjeh Hrvatske stoga nije iznenađenje.

– Morate vjerovati u sebe, to je najvažnije. Argentina je pokazala da ima dobru taktiku i da se može prilagoditi. I ima Mesija. On može promijeniti stvari. Hrvatska, naravno, ima Modrića. Ali Mesi je Mesi. U fudbalu je dobro što pojedinci mogu promijeniti stvari. Neki treneri misle da je ključ u njima. Za trenera je najvažnije da pronađe sistem koji odgovara njegovim igračima. Morate se pobrinuti da se igrači osjećaju dobro, da su zadovoljni. Ako su zadovoljni, igraće bolje.

– Mesija će uvijek progoniti mit o Maradoni, koji je Argentini osigurao titulu šampiona svijeta. Okrutno je raditi takva poređenja. Mesi je konačno osvojio Kopa Ameriku s Argentinom. Argentina nije ranije igrala kao ekipa, imala je probleme u ekipi. Gledao sam je u utakmici protiv Holandije, borili su se jedni za drugoga, ne samo za Mesija. To je veliko poboljšanje u odnosu na ono što smo ranije viđali – rekao je Gulit.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

2 Comments

  1. Povratni ping: Gun SHOP USA
  2. Povratni ping: 789 คาสิโน
Back to top button