FUDBAL

ARGENTINCI NEMAJU DILEMU Dalić ponovio grešku Van Gala

Argentinski Klarin smatra da je Zlatko Dalić ponovio grešku Luja Van Gala uoči večerašnje polufinalne utakmice Hrvatske i Argentine na Svjetskom prvenstvu.

Klarin citira Dalićeve komplimente Lionelu Mesiju, ali i opasku da argentinski kapiten ne učestvuje previše u odbrambenoj igri.

– Ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne učestvuje u odbrani i ne smijemo da mu dozvolimo da primi loptu, jer tada pravi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svijetu u posljednjih 10 godina – rekao je Dalić.

Argentinci su ove izjave spojili sa kritikama kojima je Van Gal navodno uznemirio Mesija. Na kraju utakmice Argentine i Holandije došlo je do sukoba pa su neki argentinski igrači svašta rekli sada već bivšem selektoru Holandije.

– On je igrač koji može odlučiti utakmicu u individualnoj akciji. U polufinalu 2014. igrali smo protiv Argentine, koja nije dodirnula loptu, a mi smo izgubili na penale. Sad želimo osvetu – rekao je Van Gal uoči četvrtfinala Svjetskog prvenstva.

Mesi je u toj utakmici sjajno asistirao saigraču Nahuelu Molini, a potom i pogodio iz penala. Gol je proslavio gledajući prema holandskoj klupi.

Prikaži Više

POVEZANI ČLANCI

Back to top button